Natur, klima og fødevarer

Kornmark, vindmøller og kraftværk

KORT FORTALT

Der er mange etiske hensyn på spil i diskussionen af, hvordan vi bedst forvalter jordens ressourcer, når vi ønsker et liv med adgang til fødevarer, energi og ren luft at ånde i.

Vi har i Rådet undersøgt og taget stilling til, hvordan vi bedst håndterer flere aktuelle kriser som klimakrisen, fødevarekrisen og energikrisen.

Her kan du læse om vores stillingtagen til de etiske hensyn og finde bidrag fra eksperter i vores redegørelser, baggrundstekster og undervisningsmateriale m.m.

Seneste nyt

Mejetærsker høster set fra luften
Debatmøde / 30. april 2018

Hvordan får vi et bæredygtigt landbrug i fremtiden – kan det lykkes uden GMO?

Det Etiske Råd og det norske Bioteknologirådet afholdte denne debat om GMO den 2. maj 2018. Herunder finder du oplæggene fra de inviterede talere.

Se mere
fødevarer fra dyr fodret med gmo fødevarer fra dyr fodret med gmo
Debatmøde / 12. oktober 2016

Mærkning af animalske fødevarer fra dyr fodret med GMO

Det Etiske Råd offentliggør 16. november 2016 sine anbefalinger om, hvorvidt fødevarer fra dyr fodret med GMO bør mærkes, på samme måde som man i dag skal mærke fødevarer, der direkte stammer fra en GMO.

Se mere
Det svære valg forside
Antologi / 19. januar 2015

Det svære valg – udfordringer for den etiske forbruger

Fødevarerne er ansvarlige for 19 – 29 % af den globale menneskeskabte udledning af drivhusgasser, og der er meget at hente, hvis vi begynder at spise mere klimavenligt. Vi har i denne antologi inviteret eksperter og interessenter til at give deres bud på, om det er forbrugernes ansvar at vende udviklingen.

Se mere
Vores mad og det globale klima
Antologi / 24. marts 2010

Vores mad og det globale klima

Etik til en varmere klode

Se mere
Skat på bøffen?

Klimabelastende fødevarer på Folkemødet

Det Etiske Råd diskuterede klimabelastende fødevarer og forslaget om en skat på oksekød med fremmødte borgere og andre interesserede på Folkemødet 2016.
Se video