Del 1: I dødens nærvær

Del 1 handler om den betydning, som dødens nærvær kan få for et menneske. De eksistentielle spørgsmål trænger sig på. Du kan få indblik i værdien af nærværet og samtalen med hinanden om livets sidste del. Du kan også få viden om de pårørendes situation – både som omsorgsgivere og i forhold til egen situation.

Temaer

Tema / 4. januar 2018

Den svære besked

Om angst, tab, sorg og mestring – under dette tema kan du læse og høre om de eksistentielle udfordringer et menneske kan møde, når alvorlig og måske uhelbredelig sygdom rammer. Du kan også finde materiale til brug for refleksion og/eller dialog.

Se mere
Tema / 4. januar 2018

Den nødvendige samtale

Om selvbestemmelse og genoplivning – du kan under dette tema læse og høre om de overvejelser af etisk karakter, der knytter sig til den nødvendige samtale om døden og livet op til døden. Der er fokus på relationen mellem den sundhedsprofessionelle og patienten og dennes pårørende. Du kan også under temaet finde materiale til brug for refleksion og/eller dialog.

Se mere
Tema / 4. januar 2018

Pårørende

De pårørende som omsorgspersoner og samarbejdspartner – under dette tema kan du finde tekster samt interview med en forsker, der har arbejdet i mange år med udvikling med fokus på de pårørende. Du kan også finde materiale til refleksion og/eller dialog.

Se mere