
Stamcellekød
4. Etikinterview om stamcellekød
Vi har spurgt etikerne Mickey Gjerris og Kasper Lippert-Rasmussen om, hvorvidt stamcellekød vil være en god løsning på de problemer, vores kødspisning giver anledning til. Det ser de meget forskelligt på, og de benytter sig af forskellige former for etisk argumentation
1. Introduktion: Stamcellekød er godt for klimaet
I de seneste år er et nyt forskningsfelt opstået i relation til stamcelleforskningen, nemlig at bruge stamcelleteknologien til at dyrke kød ved at få dyrestamceller til at specialisere sig til klumper af kød
Etiske forpligtelser overfor fjerne mennesker
Når vi som danskere medvirker til at løse klimaproblemer og andre miljøproblemer, gør vi det blandt andet for at tage hensyn til fremtidige mennesker og til mennesker i den tredje verden
Menneskets særstilling på jorden
Mennesket har altid betragtet sig selv som noget særligt i forhold til alle andre arter, fordi vi i modsætning til dem har fornuft, frihed og evnen til at vælge mellem godt og ondt
Er stamcellekød unaturligt eller en del af løsningen?
Etikinterview om stamcellekød, del 1
Skal vi ændre vores madvaner af hensyn til fjerne mennesker?
Etikinterview om stamcellekød, del 2
2. Teknikken: Fremstilling af stamcellekød
Man bruger forskellige betegnelser for den slags kød. Nogle kalder det stamcellekød, hvilket er en hentydning til at kødet er dannet ud fra særlige stamceller. Andre kalder det in vitro-kød
3. Interview med stamcellekødsforsker Tor Erling Lea
Tor Erling Lea forsker i at anvende stamcelleteknologi til at dyrke animalske celler til kød, der egner sig til forbrug