Folkemødet

solsikker

KORT FORTALT

Det Etiske Råd deltager årligt i Folkemødet på Bornholm. Folkemødet er en rigtig god mulighed for at komme i dialog med borgere, politikere og interessante aktører. På siden her vil du altid kunne finde de seneste blogindlæg og videoer fra årets folkemøde. Du vil også kunne finde en oversigt over hvilke debatter, Rådet deltager i under Årets program.

Seneste aktivitet

Gorm Greisen fortæller om wearables
Video / 18. juni 2017

Wearables og fremtidens lægepraksis

Får 'wearables' en betydning for, hvordan vi i fremtiden går til lægen? Gorm Greisen deltog i en debat om fremtidens lægepraksis, og hvordan indsamling af data måske kan forandre fremtidens lægepraksis.

Se mere
Paneldeltagerne ved debatten om rugemoderskab Paneldeltagerne ved debatten om rugemoderskab
Video / 17. juni 2017

Debat om lovliggørelse af kompenseret rugemoderskab

Bør betalt rugemoderskab være tilladt i Danmark? Foreningen DARE arbejder for lovliggørelse af såkaldt 'kompenseret rugemoderskab', og rådsmedlem Poul Jaszczak var inviteret til debatten med bl.a. formanden for foreningen – se videointerview her.

Se mere
Gorm Greisen på Folkemødet 2017
Video / 16. juni 2017

Det Etiske Råd på Folkemødet 2017

Vi er landet på Bornholm og er klar til at deltage i flere debatter om organdonation, "den tredje alder" og nye teknologier som kunstig intelligens, personlig medicin og virtual reality.

Se mere
Debat på Folkemødet 2016
Blog / 7. juni 2017

Program 2017

Årets folkemøde nærmer sig og Det Etiske Råd er blevet inviteret til at tage del i flere debatter om emner som fx rugemoderskab, plejerobotter og digital sundhed. Herunder finder du vores samlede program.

Se mere
Det Etiske Råd på Folkemødet
Blog / 30. juni 2016

Det Etiske Råd på Folkemødet

26 arrangementer på tre dage og fuldt telt til egen debat om afgifter på klimabelastende fødevarer. Det Etiske Råd var massivt til stede ved årets Folkemøde på Bornholm. Resultaterne af turen til Allinge er intense debatter, inspiration og netværk.

Se mere
Skat på Bøffen?
Blog / 20. juni 2016

Folket gik i kødet på Rådet

Solen skinnede, bannerne vajede i brisen, og teltet var rigeligt fyldt. Rammerne var altså på plads lørdag middag på Folkemødet, da vi inviterede til debat om vores anbefaling om at lægge afgifter på oksekød. Debatten blev også derefter, virkelig interessant og konstruktiv.

Se mere
Skat på bøffen?
Video / 20. juni 2016

Skat på bøffen?

Er afgifter løsningen på klimaproblemerne? Vi inviterede til åben dialog om klima og fødevarer.

Se mere
Folkemødet Dag 4
Blog / 20. juni 2016

Folkemødet – Dag 4: Den allersidste dans

Søndag kl. 14.25. Sidder i take-off-cafeen i Rønne Lufthavn med 1½ time til take off. Folkemødet 2016 er slut, og fire dages demokratimaraton erstattet af opbrudsstemning og den melankolske tomhed, der indfinder sig, når en stor udfordring er løst, og der er en lille pause, inden virkeligheden vender tilbage med hverdag, arbejde og liv, der skal leves.

Se mere
En nyre i gave
Video / 18. juni 2016

En nyre i gave

Anonym nyredonation kan være en måde at få flere nye organer på til de nyrepatienter, der mangler en ny nyre. Hvad er de hensyn og overvejelser, der skal til for at indføre det? Er der andre og bedre måder at sikre, at vi får nok nyrer, til de mennesker der har behov for dem?

Se mere
Folkemødet – Dag 3
Blog / 18. juni 2016

Folkemødet – Dag 3

Folkemødet er liv. Masser af liv. Det er liv til fællesskabet. Det er liv til demokratiet. Det er liv til dialogen og debatten. Det er liv til tanken og det gode argument.

Se mere