10. maj 2016

Folkemødet 2016

Her kan du løbende følge med i vores deltagelse på Folkemødet 2016 gennem blogindlæg og videointerview. Se også hvilke debatter, Rådet deltager i, i programmet for 2016.

Det Etiske Råd på Folkemødet
Blog / 30. juni 2016

Det Etiske Råd på Folkemødet

26 arrangementer på tre dage og fuldt telt til egen debat om afgifter på klimabelastende fødevarer. Det Etiske Råd var massivt til stede ved årets Folkemøde på Bornholm. Resultaterne af turen til Allinge er intense debatter, inspiration og netværk.

Se mere
Skat på Bøffen? Skat på Bøffen?
Blog / 20. juni 2016

Folket gik i kødet på Rådet

Solen skinnede, bannerne vajede i brisen, og teltet var rigeligt fyldt. Rammerne var altså på plads lørdag middag på Folkemødet, da vi inviterede til debat om vores anbefaling om at lægge afgifter på oksekød. Debatten blev også derefter, virkelig interessant og konstruktiv.

Se mere
Skat på bøffen?
Video / 20. juni 2016

Skat på bøffen?

Er afgifter løsningen på klimaproblemerne? Vi inviterede til åben dialog om klima og fødevarer.

Se mere
Folkemødet Dag 4
Blog / 20. juni 2016

Folkemødet – Dag 4: Den allersidste dans

Søndag kl. 14.25. Sidder i take-off-cafeen i Rønne Lufthavn med 1½ time til take off. Folkemødet 2016 er slut, og fire dages demokratimaraton erstattet af opbrudsstemning og den melankolske tomhed, der indfinder sig, når en stor udfordring er løst, og der er en lille pause, inden virkeligheden vender tilbage med hverdag, arbejde og liv, der skal leves.

Se mere
En nyre i gave
Video / 18. juni 2016

En nyre i gave

Anonym nyredonation kan være en måde at få flere nye organer på til de nyrepatienter, der mangler en ny nyre. Hvad er de hensyn og overvejelser, der skal til for at indføre det? Er der andre og bedre måder at sikre, at vi får nok nyrer, til de mennesker der har behov for dem?

Se mere
Folkemødet – Dag 3
Blog / 18. juni 2016

Folkemødet – Dag 3

Folkemødet er liv. Masser af liv. Det er liv til fællesskabet. Det er liv til demokratiet. Det er liv til dialogen og debatten. Det er liv til tanken og det gode argument.

Se mere
Folkemødet – Dag 2
Blog / 18. juni 2016

Folkemødet – Dag 2: 'Aktiv hjælp indtil døden'

Folkemødets anden dag bød på bedre (eller mindre slemt) vejr end forventet og for mig på deltagelse i to debatter: den ene om aktiv dødshjælp hos KristenDemokraterne, den anden om anonym nyredonation hos Sundhedsstyrelsen.

Se mere
Folkemødet – Dag 1
Blog / 17. juni 2016

Folkemødet – Dag 1

Folkemødet dag 1 begynder at gå fra debat til hygge og fest. Solen stråler, og alle taler om vejret. At dømme efter de samtaler, som jeg har nået at overhøre i dag, så venter Armageddon i morgen.

Se mere
Thomas Ploug Big Data
Video / 16. juni 2016

Big Data

Der er store perspektiver i at bruge Big Data i sundhedsvæsenet for patienterne, for klinikerne og for samfundet. Samtidig skal der tages hensyn til den enkeltes privatliv. Spørgsmålet er, om lovgivningen skaber de rigtige rammer for brugen af Big Data.

Se mere
Åbning af Folkemødet 2016
Blog / 16. juni 2016

Den folkelige debat er i gang!

Efter en meget våd formiddag kiggede solen frem, netop som statsminister Lars løkke Rasmussen og borgmester i Bornholms Regionskommune Winni Grosbøll åbnede Folkemødet 2016. Det gode vejr fik kun medlemmerne af Det Etiske Råd til at give den en ekstra skalle i torsdagens indledende debatter.

Se mere

Folkemødet 2016

Se programmet