Folkemødet

solsikker

KORT FORTALT

Det Etiske Råd deltager årligt i Folkemødet på Bornholm. Folkemødet er en rigtig god mulighed for at komme i dialog med borgere, politikere og interessante aktører. På siden her vil du altid kunne finde de seneste blogindlæg og videoer fra årets folkemøde. Du vil også kunne finde en oversigt over hvilke debatter, Rådet deltager i under Årets program.

Seneste aktivitet

Gorm Greisen fortæller om wearables
Video / 18. juni 2017

Wearables og fremtidens lægepraksis

Får 'wearables' en betydning for, hvordan vi i fremtiden går til lægen? Gorm Greisen deltog i en debat om fremtidens lægepraksis, og hvordan indsamling af data måske kan forandre fremtidens lægepraksis.

Se mere
Paneldeltagerne ved debatten om rugemoderskab Paneldeltagerne ved debatten om rugemoderskab
Video / 17. juni 2017

Debat om lovliggørelse af kompenseret rugemoderskab

Bør betalt rugemoderskab være tilladt i Danmark? Foreningen DARE arbejder for lovliggørelse af såkaldt 'kompenseret rugemoderskab', og rådsmedlem Poul Jaszczak var inviteret til debatten med bl.a. formanden for foreningen – se videointerview her.

Se mere
Gorm Greisen på Folkemødet 2017
Video / 16. juni 2017

Det Etiske Råd på Folkemødet 2017

Vi er landet på Bornholm og er klar til at deltage i flere debatter om organdonation, "den tredje alder" og nye teknologier som kunstig intelligens, personlig medicin og virtual reality.

Se mere
Debat på Folkemødet 2016
Blog / 7. juni 2017

Program 2017

Årets folkemøde nærmer sig og Det Etiske Råd er blevet inviteret til at tage del i flere debatter om emner som fx rugemoderskab, plejerobotter og digital sundhed. Herunder finder du vores samlede program.

Se mere
Det Etiske Råd på Folkemødet
Blog / 30. juni 2016

Det Etiske Råd på Folkemødet

26 arrangementer på tre dage og fuldt telt til egen debat om afgifter på klimabelastende fødevarer. Det Etiske Råd var massivt til stede ved årets Folkemøde på Bornholm. Resultaterne af turen til Allinge er intense debatter, inspiration og netværk.

Se mere
Skat på Bøffen?
Blog / 20. juni 2016

Folket gik i kødet på Rådet

Solen skinnede, bannerne vajede i brisen, og teltet var rigeligt fyldt. Rammerne var altså på plads lørdag middag på Folkemødet, da vi inviterede til debat om vores anbefaling om at lægge afgifter på oksekød. Debatten blev også derefter, virkelig interessant og konstruktiv.

Se mere
Skat på bøffen?
Video / 20. juni 2016

Skat på bøffen?

Er afgifter løsningen på klimaproblemerne? Vi inviterede til åben dialog om klima og fødevarer.

Se mere
Folkemødet Dag 4
Blog / 20. juni 2016

Folkemødet – Dag 4: Den allersidste dans

Søndag kl. 14.25. Sidder i take-off-cafeen i Rønne Lufthavn med 1½ time til take off. Folkemødet 2016 er slut, og fire dages demokratimaraton erstattet af opbrudsstemning og den melankolske tomhed, der indfinder sig, når en stor udfordring er løst, og der er en lille pause, inden virkeligheden vender tilbage med hverdag, arbejde og liv, der skal leves.

Se mere
En nyre i gave
Video / 18. juni 2016

En nyre i gave

Anonym nyredonation kan være en måde at få flere nye organer på til de nyrepatienter, der mangler en ny nyre. Hvad er de hensyn og overvejelser, der skal til for at indføre det? Er der andre og bedre måder at sikre, at vi får nok nyrer, til de mennesker der har behov for dem?

Se mere
Folkemødet – Dag 3
Blog / 18. juni 2016

Folkemødet – Dag 3

Folkemødet er liv. Masser af liv. Det er liv til fællesskabet. Det er liv til demokratiet. Det er liv til dialogen og debatten. Det er liv til tanken og det gode argument.

Se mere
Folkemødet – Dag 2
Blog / 18. juni 2016

Folkemødet – Dag 2: 'Aktiv hjælp indtil døden'

Folkemødets anden dag bød på bedre (eller mindre slemt) vejr end forventet og for mig på deltagelse i to debatter: den ene om aktiv dødshjælp hos KristenDemokraterne, den anden om anonym nyredonation hos Sundhedsstyrelsen.

Se mere
Folkemødet – Dag 1
Blog / 17. juni 2016

Folkemødet – Dag 1

Folkemødet dag 1 begynder at gå fra debat til hygge og fest. Solen stråler, og alle taler om vejret. At dømme efter de samtaler, som jeg har nået at overhøre i dag, så venter Armageddon i morgen.

Se mere
Thomas Ploug Big Data
Video / 16. juni 2016

Big Data

Der er store perspektiver i at bruge Big Data i sundhedsvæsenet for patienterne, for klinikerne og for samfundet. Samtidig skal der tages hensyn til den enkeltes privatliv. Spørgsmålet er, om lovgivningen skaber de rigtige rammer for brugen af Big Data.

Se mere
Åbning af Folkemødet 2016
Blog / 16. juni 2016

Den folkelige debat er i gang!

Efter en meget våd formiddag kiggede solen frem, netop som statsminister Lars løkke Rasmussen og borgmester i Bornholms Regionskommune Winni Grosbøll åbnede Folkemødet 2016. Det gode vejr fik kun medlemmerne af Det Etiske Råd til at give den en ekstra skalle i torsdagens indledende debatter.

Se mere
To ældre mænd med kaffekopper
Blog / 12. maj 2016

Program 2016

Nedenfor kan du se en oversigt over hvilke debatter, Det Etiske Råd deltager i på årets Folkemøde. Forhåbentligt ses vi til flere af dem!

Se mere
Den etiske forbruger – collage med stregkode og ko samt salatblad
Blog / 12. maj 2016

Skat på Bøffen?

Er afgifter løsningen på klimaproblemerne?

Se mere
Debat om sundhedsdata
Video / 6. juli 2015

Patienter vil have sundhed og forskere vil have data

Se interview med Peter Lund Madsen, som var moderator ved debatten, og Thomas Ploug, formand for Rådets arbejdsgruppe om sundhedsdata.

Se mere
Debatpanel om klimaengagementet
Video / 29. juni 2015

Er der en fremtid for klimaengagementet?

Interview med rådsmedlem, Mickey Gjerris, og analysechef i Cepos, Otto Brøns-Petersen.

Se mere
Paneldebat om tvang i somatikken
Video / 24. juni 2015

Så må vi holde dig fast – debat om tvang i somatikken

Hver dag oplever børn hos læger, tandlæger eller på hospitaler, at de bliver fastholdt og behandlet mod deres vilje. Tvangen er ikke defineret hverken fagligt eller i loven, og det rejser nogle etiske dilemmaer, som Børnerådet sammen med Det Etiske Råd debatterer med fagfolk, politikere og brugere.

Se mere
Interview med Søren Ziebe, Anne Marie Vangsted og Jacob Birkler
Video / 18. juni 2015

Hvor sikker skal donorsæd være?

Se interview med Søren Ziebe, klinikchef på Rigshospitalet, Anne-Marie Vangsted, direktør i Sundhedsstyrelsen og Jacob Birkler, formand for Det Etiske Råd. Alle tre deltog i debatten om screening af donorsæd, der fandt sted fredag 12. juni i Høiers Iscafé.

Se mere
Mickey Gjerris medvirker i debatpanel
Blog / 14. juni 2015

Folkemøde dag 4 & 5

Rønne lufthavn søndag eftermiddag efter et Folkemøde rummer en ganske speciel stemning. En blanding af træthed, intense samtaler, folk, der hænger over telefoner, tablets og bærbare og mennesker, der lige når at møde hinanden på vejen hjem, nu hvor det hele er slut.

Se mere
Koncert med Oh Land
Blog / 13. juni 2015

Folkemøde dag 3 – nu med musik

Dagen sluttede med koncert på Gæstgiveren med Oh Land.

Se mere
Interview med Thomas Ploug og Birgitte Kofod Olsen
Video / 12. juni 2015

Sundhedsdata: Bedre behandling – mod flere persondata

Vi har interviewet medlem af Det Etiske Råd, Thomas Ploug, og formand for Rådet for Digital Sikkerhed, Birgitte Kofod Olsen, der begge deltog i debatten.

Se mere
Hammershus
Blog / 11. juni 2015

Rapport fra Bornholm

Første dag på Folkemødet. Solen har stået højt på himlen og der har været højt til loftet.

Se mere
Foto fra åbningen af Folkemødet 2015
Blog / 11. juni 2015

Folkemødet er skudt i gang med taler og sang

Vi glæder os til spændende debatter og tilfældigt opståede samtaler med mennesker vi møder på vores vej.

Se mere
Mickey Gjerris selfie fra toget
Blog / 10. juni 2015

På vej til Folkemøde

Sidder onsdag aften i lufthavnstog. Turen går til Bornholm og årets Folkemøde. Jeg har siddet i Det Etiske Råd i fire år og er på vej til den smukke ø for fjerde gang for at deltage i det danske demokratis fejring af sig selv.

Se mere
Sundhedsdata grafisk collage
Blog / 2. juni 2015

Kronik: Ved du, hvem der har dine sundhedsdata? Og hvorfor?

Sundhedsvæsenets flid med at indsamle data om vores sundhed gør Danmark til et eldorado for sundhedsforskning. Det kan både gøre borgerne sundere og landet rigere. Men der er også en bagside, når der er nem adgang til helt private og følsomme oplysninger.

Se mere
menneskeforsamling
Blog / 18. maj 2015

Mød Det Etiske Råd på Folkemødet 2015

Flere medlemmer af Det Etiske Råd deltager ved dette års Folkemøde, der finder sted fra 11. – 14. juni 2015 i Allinge på Bornholm.

Se mere
solsikker
Blog / 1. maj 2015

Program 2015

Få et overblik over debatter og arrangementer, som medlemmer af Det Etiske Råd medvirker i.

Se mere