stockholm i fugleperspektiv
28. april 2022

Stort skandinavisk etisk rådsmøde afholdes for første gang

Den 5.-6. maj 2022 afholder de nationale etiske råd i Danmark, Norge og Sverige deres første fællesmøde. Her vil brugen af nye biomedicinske teknologier og de etiske spørgsmål, der knytter sig hertil, blandt andet være på dagsordenen.

Svensk Medicinsk Etisk Råd har inviteret Norges Bioteknologiråd og Danmarks Det Etiske Råd til fælles overvejelser, hvor omkring 60 personer fra de forskellige råd mødes i Stockholm i to dage for at dele erfaringer og diskutere aktuelle bioetiske spørgsmål.

Nogle af de spørgsmål, der vil være i fokus, er, hvordan samfundet skal bruge den nye genreredigeringsteknologi og spørgsmål, der vedrører de etiske udfordringer, som fremtidens fosterdiagnostik udgør. Rådene vil også identificere og diskutere andre centrale bioetiske udfordringer, som vores samfund vil stå over for i den nærmeste fremtid, både nationalt og internationalt.

Det er første gang, de tre nationale etiske råd mødes til fællesmøde. Målet er at styrke det skandinaviske samarbejde om vigtige bioetiske spørgsmål.

Se program for mødet

Torsdag den 5. maj kl. 16.30 invitere til pressemøde med de tre etiske råd. Det er muligt at medvirke via videolink. Se detaljer i presseindbydelsen