Etisk Forum for Unge

KORT FORTALT

Etisk Forum for Unge er et undervisnings- og demokratiprojekt, som vi har udgivet hvert andet år siden 2001.

Materialet er målrettet grundskolens ældste klassetrin og kan anvendes til både individuelle forløb og projektforløb med inddragelse af flere fag.

Tilmeld nyhedsmail

Det gennemsigtige menneske

Et undervisningshæfte om Personlig Medicin, genomer og nye måder at behandle sygdom på. Vi kalder det: Det gennemsigtige menneske.

Se tema

Kropumulig!

Undervisningsmateriale om sundhed, skønhed og selvværd. I hæftet kan eleverne læse om kroppens mange betydninger, og hæftet rummer masser af oplæg til etiske diskussioner om kroppen, som både kan tages i klassen eller i mindre grupper.

Se tema

Ønskebarn

Bliv klogere på forplantningsteknologiens muligheder og dilemmaer i dette hæfte. Undervisningshæftet er suppleret med videointerviews, tekster og opgaver.
Se tema

Inde eller ude?

Temaet er unge med psykiske lidelser, og materialet sætter fokus på de relationer, vi som mennesker indgår i. For børn og unge med psykisk sygdom kan det nemlig være svært at indgå i relationer, som andre tager for givet.
Se tema

Organdonation

Hvem skal beslutte, om velfungerende organer fra den døde krop må overføres til et andet menneske? I hæftet kan du møde Casper, der har fået et nyt hjerte, og du kan møde Benjamins mor, der skulle tage stilling til organdonation.
Se tema

Mærker for livet

Undervisningshæftet handler om kropslige indgreb i børns og unges kroppe – kropslige indgreb, som ikke tjener et medicinsk formål. Eller mærker for livet, som vi har kaldt det. Debatten er fokuseret på tre slags mærker for livet: tatovering, piercing og omskæring.
Se tema

Død og pine

Brug dette hæftet til at starte en engageret debat om liv og død. Centralt er følgende spørgsmål: Bør det være lovligt at få hjælp til at komme af med livet, hvis man lider ubærligt eller er døende?
Se tema